KONIN – październik 2012 - (24 październik 2012)
24 października odbyło się kolejne spotkanie z cyklu Wybieram Macierzyństwo. Tym razem spotkanie miało charakter kulinarny, a gościem specjalnym była aktorka, mama dwóch córek, miłośniczka zdrowej kuchni, Monika Mrozowska. Zgodnie z tematem spotkania „Przemycamy warzywa, czyli o kuchni dla malucha”, gość spotkania zaproponował w jaki sposób przemycić w diecie dzieci warzywa i cenne nasiona (jak słonecznik, czy pestki dyni).
Przed rozpoczęciem spotkania kulinarnego, położna Halina Krzemińska opowiedziała przyszłym mamom jak przebiega poród w konińskim szpitalu, czego przyszli rodzice mogą oczekiwać, co zabrać ze sobą na oddział i jak psychicznie przygotować się do tego ważnego wydarzenia.
Podczas spotkania kulinarnego Monika Mrozowska zaproponowała uczestnikom 4 przepisy idealne dla dzieci od 1 roku życia. Doskonale rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy, pasta do kanapek z żółtego grochu oraz dwie pasty idealne do kanapek lub makaronu – z suszonych pomidorów i z bazylii.
Przepisy zaproponowane przez aktorkę można samemu przetestować w domu, robi się szybko, a smakuje wyśmienicie.
Tutaj zamieściliśmy przepisy z październikowego spotkania.
Sponsorami spotkania byli:
- ASA Sp. z o.o., producent doustnego probiotyku ginekologicznego LaciBios femina
- Medela Polska, producent m. in. odciągaczy pokarmu
- Skarb Matki, kosmetyki dla niemowląt i małych dzieci
- Smykoland, sklep z artykułami dziecięcymi w Koninie
- Carriwell, bielizna dla kobiet w ciąży i mam karmiących piersią
- Natalia Vital Touch, naturalne i organiczne kosmetyki dla kobiet w ciąży, po porodzie i dla niemowląt
- JELP marka środków do prania odzieży niemowlęcej
- Jutrzenka, producent herbatników Bebe
- Prywatna Szkoła Rodzenia w Koninie
- Wydawnictwo Zakamarki
- Lenka fotografia
Honorowy Patronat nad cyklem spotkań objął Prezydent Miasta Konina.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji ze spotkania kulinarnego.
Miłego testowania przepisów kulinarnych. Smacznego.